Att spela apa i regn är jätteskoj... Inofficiell utställning mitt i stan!

Jaha, tanten har ju en aldrig sinande källa av galenskap att plocka från då hon planerar in aktiviteter. Idag ösregnar det. Vi klev upp i ottan så jag som börjar få rutin på saker och ting fattade direkt att nu var det utställningsdags. Faktiskt så misstänkte jag det redan igår när tanten släpade in mig i duschen för skönhetsvård. Nåja, än har inte den sista dåren fötts. Tanten drog iväg med mig i ösregnet in till stan.

Mitt i stan skulle det hållas utställning. Vi var en drös med tappra krigare som stod i hällregnet. Jag låg i och för sig i skydd av regnet i nåt slags tält större delen av tiden. Tantens mamma och pappa var där, så jag var superglad. De är alltid så glada att se mig och är snälla mot mig. Dessutom bannar de tanten när hon tillrättavisar mig. :) Mycket tacksam över det...

Jag har kommit på en sak med uställning, ibland får man skitkort om tid på sig när man ska bli bedömd av domaren. Därför passade jag på så fort bedömningen dragit igång att snabbt som attan åla mig ur tantens famn och ta chansen att visa upp mig lite extra för publik och domare. Fri som fågeln sprang jag lyckligt runt på området med en ilsken tant gapandes efter mig. Passade på att försöka mingla med så många fyrbeningar som möjligt då tanten inte tillåter okontrollerat mingel. Säg den lycka som varar, en okänd person fångade in mig och sen fick tanten på mig halsband och koppel. In i buren bar det, något jag gapade högt över. Jag grät och visade mitt stora missnöje rent allmänt. Tanten var arg, men hennes mamma tyckte synd om mig och sa att jag borde få nån rolig leksak eller ett ben eller nåt. Tyvärr är min tant benhård. Till sist somnade jag.

Så var det min tur. Med min frihet färskt i minne var jag superglad väl ute ur buren. När domaren skulle se på mig så var jag på ett strålande humör, regnet till trots. Jag hoppade och dansade för allt jag var värd. Dessutom är det så att står man stilla hinner regnet träffa kroppen- det är min filosofi.

Nåja, tanten var glad att jag var mig själv igen efter en sömning vecka. Så nu sover jag sött i buren efter att ha uträttat, enligt mig själv, storverk när jag spelat apa mitt i stan.

Mina resultat och kritik:

BIR
HP

Kraftig välutvecklad hane. Fint huvud. Korrekt bett. Välvinklad fram och bak. Fin päls. Rör sig bra men något okoncentrerad. Trevligt temprament.

Ja, de finns på riktigt! Jag har sett det själv och är nu UFO-spanare.

Det kan vara skönt att vila och se andra jobba. I veckan har jag inte gjort mycket alls, mest slöat och sovit. Tanten däremot har fått nåt il och börjat fixa och dona i vårt hus på landet. Härligt tycker jag för när vi är där varje dag så får jag ju chansen att springa lös flera gånger om dagen.

Jag har sovit med tanten i vardagsrummet varje natt i veckan. Tror att hon är mörkrädd eller nåt då höstmörkret gjort sitt antåg. Jag är inte mycket att ta till som tröst eftersom jag själv tycker det är skitläskigt när det är mörkt. 

Veckans händelse: Jag gjorde en riktigt weird iakttagelse en kväll ute på landet. Jag satt som bäst och kikade ut genom bilfönstret medan tanten packade ihop för hemfärd. Plötsligt får jag höra nåt oväsen i skyn. När jag blickar uppåt mot skymningshimlen ser jag nån läskig varelse/farkost röra sig över oss. Eller vänta nu, de var ju två! Jag trodde Marsianer invarderade jorden eller nåt så jag fick ett frispel. Tanten satte tyvärr på mig kopplet innan hon släppte ut mig så jag kunde inte jaga dem. Misstänksamt spanade jag runt på gården med rest ragg alltmedan jag morrade och skällde här och där ifall de hade landat i nåra buskar. Just som jag trodde att jag måste inbillat mig alltihopa så pekade tanten uppåt och sa "titta Hiro". Den ena återvände och flög sakta över oss. Jag var rätt hysterisk och tänkte att nu jävlar ska jag hoppa riktigt högt så jag kan fånga den jäkeln. Men tyvärr, det gick inte. Numera är det med viss jag vistas ute på stora gården i beckmörkret eftersom den ena Marsianen uppenbarligen landat i närheten någonstans.
Tips: Håll utkik efter en märklig varelse med ett stort tygstycke som nåt slags vingar höst upp, under det sitter en liten kropp med dinglande ben och en propeller som låter rätt illa därbak. Var på er vakt..

I övrigt har jag och tanten haft massor med mys i veckan. Jag har känt mig ovanligt kramsjuk, vilket tanten verkar uppskatta. Tungkyssar däremot är tydligen att dra det hela för långt, tanten grimaserar illa.

Lev fullt ut vänner!


 


Sommaren kom tillbaka!

Just som jag trodde sommaren var över efter en kylig vecka så blev det plötsligt sommar igen. Underbart!

Idag har vi haft en jättebra dag. Det började redan imorse då jag fick träffa tantens syskonbarn i lekparken. Jag var jätteglad men ansträngde mig för att vara snäll och uppföra mig lugnt. Det gick lysande och tanten var så stolt över mig.

Sedan hoppade vi in i bilen och åkte ut till vårt eget ställe på landet. Där fick jag vara lös och fri och leka med leksaker. Dessutom fick jag ett härligt ben att tugga på. Jag njöt i värmen tills tanten började oroa sig för att jag skulle bli överhettad. Lömskt sprutade hon vatten på mig med vattenslangen när jag lekte som bäst. Sedan satte hon på mig en löjlig handduk och svamlade om att jag var såååå söt.

Dagen var full av överraskningar. Vi var till och med och badade en sväng. Härligt att få leka i vattnet och plaska lite.

När vi tog vår kvällspromenad så blev jag överlycklig då jag insåg att tanten tydligen snackat ihop sig med två av mina flickvänners matte. Jag fick gå på stan och visa upp mig med två babes- Bonnie och Korven. Som avslutning på en toppendag fick jag träffa en skitsnygg donna, helt i min smak. En vacker amstaff med samma namn som min tant brukar kallas, Fia. Jag blev kär vid första ögonkastet och kikade länge efter henne då vi skiljdes åt. Hoppas vi ses snart igen...

Lycklig över dagen så gick jag prydligt bredvid tanten hela vägen hem.

Lev fullt ut vänner!


Utställning i Skellefteå- livet är underbart för det är fullt av dofter

Så var det dags att visas upp igen... Idag har vi varit på utställning i Skellefteå. Det var en nationell utställning som anordnades av terrierklubben.

Dagen började med att tanten totalt otippat klev upp i ottan. Jag sov dock gott vidare tills det vankades frukost för mig. Det verkade bli en lovande dag. Efter min morrontoalett så ser jag en främmande bil på gården och noterar att det doftar intressant. Inne i bilen får jag syn på en bekant från onsdagens träning. Det är ju Albin som jag så gärna velat leka med men inte fått. Jag blir glad då jag inser att jag och tanten ska iväg i bilen tillsammans med Albin och hans husse. Nånstans långt i bakgrunen klämtar varningens klockor, men jag slår dövörat till och tänker istället på hur kul vi ska ha nu när vi äntligen får en playdate. Sov sött i bilen även om tantens som vanligt oavbrutna surrande var lätt störigt.

Inser när vi är framme att det inte alls är dags för nån playdate, men vad gör det när hela världen luktar tjej! Dessutom fanns det sju stycken samma likadana som mig plus en som var lite mindre. Tanten har dock varit irriterad, på gränsen till uppgiven mest hela dagen eftersom jag inte hade en tanke på henne, hennes leksaker eller godis. Jag ville bara lukta på marken efter brudarnas spår. Hon kämpade på och försökte få min uppmärksamhet. Det var inte särskilt intressant. Det enda intressanta som hände under den påstådda uppvisningen i ringen var att jagfick syn på snygga Olga som stod en bit ifrån. Då sken jag upp tills vi passerat, sen nosade jag glatt vidare. Vid ett tillfälle var det en herre som kände igenom mig noga och beordrade tanten att springa hit och dit med mig. Det kan hon behöva ;)

Senare på eftermiddan kom en okänd tant fram och erbjöd mig köttbullar. Det gillar jag ju, men döm om min förvåning när hon sen visar vart skåpet ska stå. Jag tycker ju om tuffa töser så jag var på alerten. MIn egna tant verkade också lite bättre till mods så nu var eftermiddagen riktigt trevlig.

Utan att jag märkt det har vi tydligen tävlat idag. En stackars ensam prisrosett. Gick det ens att köpa förstapris rosetter? I så fall borde tanten få stryk som missade det. Nåja, det var ju inte fy skam trots allt. Vi fick se oss slagna av Maffiga Jack som tillhör en av tantens gamla vänner.

Här är mina resultat och min kritik:

Ukl 1
Ukk 1
CK
Bhkl 2

Good strong head. nice eyes, correct bite, good neck and shoulders. Nice topline, would lika a little more angulation behind. Moving well up and front.

Inga bilder på mig idag, tanten hade händerna fulla med mig.

Sommar, sommar mera sommar!

Den här veckan har varit en underbar sommarvecka. Jag som äntligen förstått vattnets tjusning börjar tycka värmen och solen är helt ok. Tidigare tyckte jag mest att det var jobbigt och klibbigt i värmen och höll mig helst på nåt svalt ställe. Inget kul gick att göra för man blev ju trött direkt. Nu däremot kan jag ju busa och motionera och svalka mig- allt på en och samma gång.

Hela denna vecka har gått i njutningens tecken. Vi har solat och badat, varit på barnkalas, övat på att slappna av och bara vara och tränat lite med polarna. Träningen med polarna var skitkul. Tydligen gick det hela ut på att visa upp sig och samtidigt ha kontakt med tanten. Det tyckte jag var urtrist så istället så fokuserade jag på polarna och på att springa och ligga ner om vartannat. Tanten var mycket upprörd. På slutet kom en snygg, ung tjej som heter Olga och tränade lite uppvisning med mig. Hon var så snygg och hade härlig röst. Dessutom bjöd hon på Falukorv! Jag visade upp mig på bästa showmanér. Tanten var lycklig och förbannad på samma gång. Jag älskar verkligen att retas med henne vilket gjorde det hela ännu trevligare. Efteråt åkte jag och tanten till vår "springkulle". Det var inte så kul som det brukar vara eftersom det kom två killar som intervalltränade uppför kullen. Det var ju i sig roligt, jag älskar ju sällskap, men tanten fick för sig att detta var ett fantastiskt tillfälle att öva avslappning. Jag fick inte jaga grabbarna en enda gång, inte ens hälsa på dem. Ibland är tanten bara för mycket...

Lev fullt ut vänner!

Nedan en bildserie från veckan

Solade hos min favorit tant, Tant Månica. Matte lekte med att knäppa kontsiga kort på mig
Tredje dagen vi badade. Jag var så fascinerad av solen som glittrade i vattnet


På barnkalas med brorssönerna


Vi har ett alldeles eget ställe på landet, helt för oss själva där jag kan springa och busa loss ordentligt


Jag och min polare Fjant från tidigare i sommar. Snygga Olga fotade


Fler bilder från SvBtk Open Show 09

Här kommer bilder på mig som tanten fått tag i sent omsider. Även ett foto på min syrra Elsa och min farsa Chad.


Foto: Stefan Hansen
Foto: Stefan Hansen

Foto: Stefan Hansen
Elsa & Chad med "farmor" Anne

Är det en bäver... en bisamråtta..? Nej, det är ju JAG

Idag var det varmt och soligt ute. Jag låg som bäst och slappade inne i skuggan när tanten fick för sig att det var dags för en liten tur med bilen. Eftersom jag älskar att åka bil hängde jag glatt på.

Vi kom snabbt fram till ett märkligt ställe. Inte ett hus i sikte, bara gräs, sand och en massa vatten. Fattade noll av vad vi skulle där och göra. Tanten, som ju brukar vara lätt galen, försvann under nåra sekunder och när hon kom tillbaka var hon mer eller mindre näck. - Herregud, folk kan ju se henne. VARFÖR är hon näck utomhus?! funderade jag tills jag insåg: hon hade tänkt sig att vi båda två skulle bada.

Jag var tveksam först, men sen fattade jag vad vattenlek innebär. Fan det var ju riktigt skoj! Det enda som var otäckt är att jag kommit på att tanten är en häxa. Hon kan trolla bort hela kroppen utom huvudet och sedan röra sig nästan utan att det märks i vattnet. Hon är mycket otäck när hon bara har huvud och ingen kropp...

Lev fullt ut vänner!Sova & Mysa

Jag sover avslappnat när jag sover. Min lilla gris är min bara min...

Jag & Tanten

Ibland har vi mysigt...
Bilder från sommaren

Tanten känner höstvibbar och tröstar sig med att lägga upp lite sommarbilder på mig...Roadtrip & Svenska Bullterrier Klubbens Open Show

Tanten drog med mig på en sjuhelsickes resa... Vi startade sent förra torsdagskvällen. Första anhalt var Luleå, klart tanten var tvungen att köpa Langos bara för att det var festival. Jag fick vänta en liten stund och sen hade hon oförskämdheten att käka Langos inför ögonen på mig. Helt taskig var hon dock inte för ett par små räkor fick jag i alla fall smaka. Gott var det.

Sent omsider kom vi fram till tantens syrra där vi hade vår lilla övernattning i syrrans mysiga härbre. Eftersom tanten är morrontrött så kom vi vidare först nån gång mitt på dagen därpå. Hela långa dagen åkte jag bil. Jag passade på att sova bort större delen av resan. Att sova är en underskattad njutning...

När vi nått vårt mål så kände jag direkt att det låg nåt i luften. Det luktade så gott, det här hade potential. Eftersom tanten var så diskret att hon smög omkring och viskade så tänkte jag att jag passar väl på att skråla lite. Tanten blev mycket upprörd och påstod att jag kunde störa alla de andra. Andra, vilka andra? Jag såg inte en själ...

Morronen därpå så insåg jag; vi hade hamnat bland en massa samma likadana som jag! Det måste vara himmelriket på jorden. Det var årets bullterrier special; Trophy och Open Show. Två dagar bland en massa snygga tjejer. Som i en dröm.

På söndagen hade tanten fått för sig att jag skulle showa och fjanta mig. Galen idé, det var hur varmt som helst och en massa brudar överallt. Jag ville knappast gå runt som nån liten modell på en catwalk. Den dagen fanns det bara två saker i mitt huvud; skugga och brudar.  Nåja, jag gjorde nåra halvlama försök eftersom tanten envisades och kämpade så svetten dröp om henne. Tydligen gick det hem för jag blev tvåa i min klass och fick tävla vidare.

Resultat och kritik Open Show:

2:a pris
HP
Vidare i bästa huvud
Vidare i bästa handler (Tanten- bästa handler?! Hahahaha! Nåja hon vann ju inte)

17 months old tricolour. Lovely long sweaping profile with fill and correct mouth, good earplacement, expression lacking animation probably due to heat. Very balanced with good forechest and triangulation. Lacking spring of rib but I'm sure it will come in time. Moved parallell going, lost topline on movement. Heat kept him from sparkling!


Lev fullt ut vänner!

Nedan följer några foton från helgen
 

RSS 2.0