Äntligen träffat snygga tösen

Idag var en jättebra dag. Jag fick äntligen träffa den vackra röda bruden. Jag uppförde mig mycket artigt och belevat och tror jag gjorde ett bra intryck. I alla fall tills mina drifter tog över, men då fick vi inte leka längre. Snyggingen sprang runt som en tok och hoppade och hade sig. Jag funderade på vad hon hade för sig tills tanten påminde mig om att det är precis så jag brukar bete mig. Idag hade jag dock inte tid eftersom jag hade fullt upp med alla härliga dofter :)

På kvällen var vi på socialträning och kan man tänka sig, där var en till likadan som jag. Det hör inte till vanligheterna. Han verkar vara en trevlig snubbe och han heter Otto. Tanten känner visst redan han och hans tant. Undrar varför vi inte fått träffas ordentligt förr?

Lev fullt ut vänner!


Ser på TV


Softar i soffan


Härligt med soffmys

Idag har vi varit på långpromenad i skogen. Det var underbart väder, kallt och klart. Äntligen lite minusgrader igen så det inte är så blött och slaskigt. Jag gillar inte regn och rusk, man kan ju bli blöt. Förumtom prommisen så har vi mest legat och myst i soffan jag och tanten. Jag passade på att skalla henne lite i på snoken och ligga och knosa henne. Det är mysigt att vara nära och att vara försiktig är inte min grej direkt. Vi har såklart busat också med min nya stora tross.

Jo just det, veckans händelse var nog den lätt otäcka bedrövligheten när vi var till veterinären. Det var dags för blodprov. Det var läskigt och jag tyckte faktiskt att det gjorde rätt så ont. Men jag var duktig och kramade tanten under tiden. I somras fick jag mitt rabiesvaccin så nu var det dags att ta blodprov för att kolla om jag byggt upp antikropparna. Hoppas det så vi kan resa till Finland någon gång. Skulle vara kul att tävla där och allra bäst vore det att få träffa mamma och pappa som bor i Finland. Martta och Chad heter mina föräldrar. Jag är väldigt lik min mamma sägs det.

Matte har suttit vid datorn en massa i helgen och lekt med nåt bildprogram. Hon tycker tydligen att det är kul. Personligen tycker jag det är trist när hon riktar sin uppmärksamhet på annat än mig.

Lev fullt ut vänner!Ovanför växthuset


Dimmigt väderUppför stentrappan


Sötast i heeeela världen


Jag & Mamma


Min mamma Martta


Min pappa Chad


Mamma & Pappa


Fiser... jag? Nä, det känner jag inte till


Frihet inom ramar är bäst!

Jag har en jättestor tomt jag får springa fritt under tantens uppsikt. Det är roligt, men ibland händer det att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med all den där stora ytan och blir mest stående eller försöker strosa iväg. Jag har noterat att det finns en inhägnad på gården. Den är som en egen trädgård med gräs på sommaren och snö på vintern. I den växer två fina syrenträd. Jag har kommit på att det är jättetrevligt att vara därinne. Jag kan röra mig fritt, får göra nästan vad som helst, tanten hökar inte över mig och jag slipper bli rastlös. Dessutom har jag uppsikt över hela gården och jag får jag vara helt ifred, ingen annan än jag brukar vara i miniträdården så den är min alldeles egna. Det är frihet när den är som bäst.Lite annat

OK, eftersom tanten vart snäll och uppdaterat min blogg till sist så ger jag min tillåtelse att hon publicerar lite andra foton här också.
VeteranbilarSommarens sista fjäril


Naturens konstverk


Somliga går med fula skor


Det vars längesen sist...

Det var ett bra tag sen tanten tog sig tid att uppdatera från min värld. Hoppas någon har saknat en inblick i min tillvaro. 

Vi har det jättebra och jag börjar emellanåt känna mig märkligt lugn och stabil. Tanten är så nöjd över det att hon numera tar med mig hem till folk. Jag har fått föja med som hedergäst på både kalas och middag. På kalaset var jag särskilt förtjust i Petter som fyllde år och i tårtan som jag lyckades stjäla en liten munsbit av. Jag har till och med fått komma in hos tantens förädrar ett par gånger. Där får inga djur vistas, men jag har lyckats charma mig in i värmen. Dessutom har jag nu fått fri tillgång till soffan och båda fåtöljerna. Jag visste att hon skulle vekna. Klart som fan hon inte vill ligga ensam i soffan näör hon kan ha mig liggandes bredvid.

Jag fick en dag träffa några fantastiska brudar, fyra stycken som såg ut som mig med krokiga, vakra äggskallar. Men damerna var mycket mindre än mig, de kallas tydligen miniatyrer. Självklart gillade jag den kaxigaste bruden bäst. Hon var liten, vit och stentuff :) Hon bet mig i örat och jag blev förälskad så det spritte som bara den i kroppen.

Vi har fortsatt med de sk sociala träningarna som numera blivit intressantare för min del då jag faktiskt ibland får hälsa på de andra. Jag behöver heller inte längre gå sist i ledet på varje promenad då jag börjat sansa mig och inte dra i kopplet för att få gå först. Vi har också varit ute mycket, bland annat busat loss i den härliga snön och befunnit oss på nya promenadstråk vilket är mycket uppskattat från min sida. Ett superfint ställe vi var på hade upplysta spår och konstiga figurer med tajta kläder som susar, eller rättare sagt gliiiider, fram på backen på nån slags långa skenor. Tanten kallar det skidor. Ser grymt skoj ut, skulle gärna vilja springa ikapp dem allihop och bita i skidorna.

En dag var vi ute hela långa dagen tillsammans med en massa andra hundar. För första gången fick jag också testa att ha en sån där tjusig sele på mig och dra. Jag var ytterst stolt och kände mig som att jag var på jobb. Dessutom bjöd dagen på en tävling i min smak. Vi skulle en och en springa så fort vi kunde 30 meter. Jag sprang fort som fasen tyckte jag. Jag kom näst sist i min grupp, så de måste ha gjort nåt fel... Nåja, det var skoj att få vara lös och springa fort så jag passade på att ha en egen liten uppvisning i samband med tävlingen där jag rejsade fram och tillbaka mellen start och mål för att sedan lägga mig och åla både på banan och bakom mållinjen. Mycket uppskattat av alla, publik, domare, tanten och av mig själv. Man är ju en sann artist.

Det verkar som jag kommer att få en ny vän så småningom. Jag har sett henne på håll och har fått sniffa lite genom gallret i bilburen och stulit en liten puss. Hon är söt som socker och jag längtar tills vi får träffas odentligt. :D

Här kommer en massa bilder som tanten tagit sen sist.

Lev fullt ut vänner!
Jag och Petter på hans kalasMattemys i soffan med veckotidning och godisMys och bus i solen


Får man en sån här treasure av matte är det bäst att sätta sig i säkerhet


Svea aka Chillout's Devil In Disguise
Foto: Camilla Bergman


Siri (min darling) aka Chillout's Wheels On My Heels
Foto: Camilla Bergman


Vingla (mattes favvo) aka Chillout's Love Me Tender
Foto: Camilla Bergman


Triss i damer
Foto: Camilla Bergman


Jag och Siri busar
Foto:Camilla Bergman
Vackra valpmamman Tilly aka Morhar Tilly Trotter At Saredon
Foto: Camilla Bergman


AktivitetsdagenPetter & Nya Vännen


Panta meeeera

Nödig


RSS 2.0