Bus i höstsolen


Idag var vi ute på landet så jag hade chans att få springa fritt och busa i höstsolen. Det var härligt, men det börjar kännas lite kyligt ute tycker jag...

Lev fullt ut vänner!

Det börjar skymma tidigt på kvällarna nu

Tanten har varit sjuk i några dar så jag har haft lite tråkigt, men det har ändå varit skönt att få slöa. I går mådde hon bätte så hon tog med mig till ett nytt ställe. Det var en massa sand även denna gång, men en massa stigar och vägar hit och dit bland träden. Dessutom fanns det nån slags läskiga mörka betongbyggnader, nästan som grottor tyckte jag. Jag var både rädd och nyfiken samtidigt. Det blev inte så lång stund därute eftersom det plötsligt blev mörkt. I början var jag mörkrädd, men tuffade snabbt till mig. Lagom tills tanten började noja. Hon klarade max 40 minuter i skymningen sen var hon skitis och ville hem så då bar det hemåt. Det här stället hoppas jag verkligen att vi ska återvända till för det fanns massor att utforska.

När vi kom hem så fick jag ett nytt fint halsband i läder, helt utan kedja som sabbar min fina päls. Plus en ny sele som tanten satte fast fårskinn på så den inte ska skava på mig. Mycket omtänksamt, även om jag stör mig på att det ser väl så fånigt ut. Tyvärr avslutades kvällen på ett förnedrande sätt med att tanten prövade nån löjlig mössa på mig och garvade åt mig. Sedan gick det bara utför. Jag säger bara -Skönhetsvård- who needs it?

I morse terroriserade tanten mig som vanligt med att fota mig när jag är nyvaken. Varför?! Jag fattar inte vad grejen är, kan man inte få mysa och dra sig ostört nån gång? Jag har hämnats med att fisa mer än vanligt idag, riktiga stinkisar. Haha...

Lev fullt ut vänner!Trevlig vecka, massa lärdomar och träning

Den här veckan har varit trevlig och lärorik. I lördags drog tanten med mig på en långpromenad i skogen vilket var härligt i höstsolen. Denna gång var matte smartare än sist och genom att kika efter elljusen så slapp vi gå vilse. Sedan hade vi en mysig hemmakväll.

Dagen därpå sov vi länge och på sen eftermiddan var det dags för nåt nytt. Jag fick ha selen på vilket ju brukar vara ett tecken på ökad frihet i markerna. På vägen stannade vi och plockade upp Cathis. Hon är en härlig tjej och en av mina absoluta favoriter så jag var mycket glad. Vi begav oss till ett märkligt ställe med branta backar och en massa sand överallt. Där hade jag en väldigt skoj; bland annat bet jag sönder min babyblå vattenflaska, drog omkull Cathis så hon tappade kopplet och sprang runt som en dåre med flexikopplet som ett ankare bakom mig. Detta resulterade i ett trasigt flexikoppel vars knapp fastnat så det inte gick att rulla in linan. Tanten var lite ledsen eftersom hon ju lånat kopplet av en av de tidigare vännerna, men tack och lov var det enkelt att åtgärda felet med lite hjälp av nån karl med skruvmejsel. Sanden var rolig och mysig att åla i, men oj vad tungt det var att röra sig i den, speciellt uppför. Efteråt var jag rätt slut och sov sött resten av kvällen.

Måndagen var en vilodag och dagens höjdpunkt var mitt ben som var fyllt med torkad vom. Det är bara så ljuvligt gott. Roligt var det också att trakassera tanten när hon försökte dammsuga. På kvällen så jag fick vara ifred. Ibland är det skönt att slippa tanten. När hon kom hem förolämpade hon mig genom att tro att jag gjort på mig. Jag är väl en stor pojke, inte bajsar jag väl på mig heller. Jag hade bara lättat på lufttrycket som jag hade byggt upp i lilla magen av mitt goda ben.

I tisdags var vi på kurs! Nya polare med människor. Vi fick öva på att ha kontakt med våra respektive och att hålla oss lugna när tanterna gick runt och hälsade på varandra. Jag var mycket duktig och uppmärksam. Det märktes att matte var stolt, för efteråt fick jag följa med in i konferensrummet, möblerat rum på nytt ställe å allt.

I onsdags var vi först ute i huset på landet så jag fick springa fritt och sedan ligga i min egen lugna vrå och tugga på ett smaskigt märgben medans de andra skruvade och målade. Sedan fick jag rejsa loss lite till innan vi åkte därifrån. På kvällen var det så kallad socialträning igen. Denna gång var det fler hundar än någonsin och flera nya också. Dessutom kom två från den nya kursen dit. Vi inledde vi med en promenad. Kul, men gud så störigt att tanten envisas med att vi ska gå sist jämt. Sedan var det sk ringträning då jag fick ha på mig mitt nya fina utställningskoppel som det är absolut förbjudet att bita i. Jag uppförde mig faktiskt bra eftersom jag så smått börjar inse att tanten ger mig godis när jag tittar på henne istället för på allt runt omkring. Det går dock bara medan vi står stilla, så fort vi ska förflytta oss så tycker jag det blir stört omöjligt att se på henne. Fasen man kan ju snubbla om man inte ser vart man går.

Idag är det vilodag och tanten är sjuk. Passar mig bra så jag får ta igen mig. Vi har mest myst idag. Underbart.

Lev fullt ut vänner!

På skogspromenad i höstsolen


Fullt ös i sanden

Leker på gården

Dumma tanten fotar när jag vill sova.


Life is good

Idag var det lantliv för hela slanten så jag har mest lekt och ränt runt helt fritt. Dessutom fick jag ett smaskigt märgben. Ibland är livet helt underbart.

Lev fullt ut vänner!

Förväntansfull- ny leksak! Den piiiiper!Oh yes!Bus och träning

Idag har vi varit ute på vårt lantställe igen. Det var ju flera dagar sen sist så jag var jätteglad att äntligen få komma ut dit. Jag fick springa lös och busa fritt och leka med en boll i snöre. Det var himla kul. Knäppa tanten hängde upp bollen ett par gånger och det var lite irriterande eftersom jag inte visste riktigt om det var tillåtet att hoppa och ta den. Hon ville kunna fota mig utan att jag kommer dragandes riktigt nära så fort hon hukar sig ner. Det gick sådär...

Jag har också för första gången fått bevittna tantens heta humör. Det var enda gången än så länge som jag sett henne arg på riktigt. Det var rätt läskigt så jag höll låg profil och väntade på att det skulle gå över. Jag säger bara, blir hon så ilsken på ett hus så vill jag nog inte reta henne till bristningsgränsen. Tack och lov att hon inte blivit så arg på mig någon gång. Bäst att sköta sig hädanefter.

Sedan var det dags för socialträning igen. I dag var jag väldigt uppvarvad och bölade högt då jag inte fick gå med de andra utan lååångt bakom. Tanten var irriterad och gormade om att det var mitt eget fel att vi hamnade sist. Som om det var jag som hela tiden stannade och gjorde små vändor åt fel håll. Näe då, inte jag, jag såg till att streta mig rakt framåt längst ut i kopplet i så hög fart jag kunde. Med tanke på att tanten stretade emot som balast i andra änden av snöret så är det ju tur att vi över huvud taget kom fram. 

Nåja, tanten tyckte jag var duktig på slutet då jag fick ha mitt fin-halsband med tillhörande koppel på mig. Man är ju lite fåfäng ändå. Jag fick öva på att gå utan att sniffa i backen och att stå fint och titta på matte.  Som när vi tävlar ungefär.

Lev fullt ut vänner!

Ett bullefnatt tar form


Seg dag och skojigt trick

Dagen började med att jag mådde lite illa, troligen efter nåt jag stoppat i mig igår. Jag tuggade ju på nåt suspekt under skogsutflykten. Därför har matte övervakat mig noga idag och vart allmänt orolig för mig. Jag har varit tvungen att ta det lugnt. Tur att jag i alla fall fått äta. Ikväll var vi på en lite längre kvällsprommis och före det busade vi runt med nåra små övningar här hemma. 

Tanten har nån galen idé om att jag skulle tycka det vore kul att kunna små tricks. Ett kan jag jättebra redan. Det är att när jag sitter ner och matte säger "Goddag!" så sträcker jag fram ena tassen åt henne. Då blir hon glad och ger mig godis. Sen håller vi på tränar nåt matte kallar för slalom, men det har jag inte rikigt greppat ännu. Idag gjorde vi nåt helt nytt. Matte stod på knä och sträckte armarna rakt ut. Sen skrålade hon "Kraaaaaam". Då skulle jag hoppa upp och lägga tassarna på hennes axlar. Det var jättelätt och kul. Jag älskar ju att mysa så hittills är det mitt favorit trick. Speciellt eftersom jag då kan nagga fritt i mattes mjuka örsnibbar.

Inga foton för tanten väntar på att Olga ska maila över lite snygga foton på mig.

Lev fullt ut vänner!


Hundquiz från Bonnies matte

Kopiera, svara och skicka quizen vidare!

1. Vad är det för ras på din hund?
Bullterrier
2. Är det en tik eller en hanhund? Hane
3. Vad kallar du den?
Hiro, Bessen, Hiro-Liro, Älskling, Bullebus, Grisen, Bääbis,
4. Har den något kennelnamn? Heavy Bull's Irish Black And Tan
5. När är hunden född och hur gammal är den i nuläget? 2008 03 06 nu 18 månader.
6. Har du den för sällskap eller någotning annat (jakt, avel, utställning, vakt,etc)?
Sällskap, utställning
7. Har ni gått/ska ni gå några kurser ihop? Inte hunnit ännu, hoppas gå nån kul kurs
8. Är det din första hund eller har du haft hund förut? Min första sen jag flyttade hemifrån
9. Har ni besökt veterinären någon gång? Har ju bara haft Hiro sedan 1/5-09, så endast en gång för rabiesvaccin
10. Det roligaste din hund vet? Terrorisera matte och fnatta runt
11. Det tråkigaste din hund vet?
Göra ingenting
12. Har din hund några vanor/ovanor?
Stjäla saker ur handväskor, från bord och bänkar. Få bullefnatt på små ytor, skälla i tid och otid, men det har vi blivit mycket duktigare på att låta bli.
Sist men inte minst, posta gärna en bild på din älskling!


Sluta fota nu!


Vilse i skogen och på hembesök hos vänner

Idag var jag skittrött på morronen. Det beror på att jag spenderat halva natten med att försöka övertala matte om att få sova i hennes säng. Trots oändligt antal tröstlösa försök så gav hon inte med sig. Därför var jag lite sur när vi skulle kliva upp. Tanten var löjligt kvittrig och knäpp, hon tjatade "är du suuuuuuuuur" och skrattade åt mig. Hon hade till och med den dåliga smaken att fotografera mig.

Nåja, sent omsider tinade jag upp och hängde med på vad jag inbillade mig skulle bli en kort kissrunda innan frukost (fick dock ett litet snacks innan vi gick). Tyvärr har tanten skitkasst lokalsinne så vi gick lite lätt vilse utanför elljusspåret. Vi passerade ett vackert men läskigt ställe med en massa kors. Tanten mumlade nåt om nån Djurkyrkogård. Läskigt, tur det var dagsljus. Vi trippade fram längs en tunn stig över stock och sten och det var uppförsbacke mest hela tiden. Jag var trött och less så jag såg till att ta täten på den smala stigen så vi kunde gå riktigt sakta och stanna ofta. Tanten skrålade om att jag skulle gå på och att hon bara ville hem. Hon gjorde tappra försök att öka takten genom att ta täten, men då prejade jag henne av stigen så jag kunde styra farten. Efter många om och men så kände jag äntligen igen mig så då tog jag snabbt upp farten innan tanten fick för sig att vika av åt fel håll eller så.

På hemvägen stannade vi en stund hos tantens bror så jag fick pusta ut och dricka lite. Försökte också flirta med Lotta, men hon var totalt känslokall för mina trånande blickar och gömde sig i en bil.

Vi var ute nästan 2,5 timme innan jag fick min efterlängtade frukost!! Stackars mig. Hoppas tanten har dåligt samvete. Sedan sov jag gott i flera timmar. 

Ikväll var det dags för fler äventyr. Vi gick till Dennis och Cathis plejs. Väl där så var de inte hemma så vi tog en extra promenad. På vägen mötte vi den trevliga snubben som har varit med matte i huset ett par gånger. Jag kände igen honom på långt håll. Jag glömmer aldrig nån som delar med sig av mat. När vi sedan träffade Dennis och Cathis blev jag blev jätteglad. Cathis är alltid gosig med mig och Dennis är lite knäpp och konstig (väldigt lik tanten när jag tänker efter. Kanske är de släkt?). Jag gillar dem.

Idag fick jag för första gången komma in i deras lägenhet. Där må ni tro att det var spännande. Ett: de hade underliga typer där. Minst en såg jag med egna ögon. Han väste och morrade och påminde väldigt mycket om vår nattliga stalker från igår. Två: Det luktade intressant från nån slags låda som stod där. Fick inte nosa i lådan dock. Inte heller fick jag leka med den fluffiga typen. Nåja, jag var skitduktig på att slappna av, skällde nästan ingenting och rev inte sönder hela möblemanget. Jag fick också en godsak av snälla Cathis. Eftersom jag hellre rännt runt som en crazy fool och jagat den fluffiga så protesterade jag i tysthet med mina berömda fisar. Revenge was so sweet.

Lev fullt ut vänner!Ahaaa, så det är DET socialträning går ut på.

Idag har varit en riktig toppendag i mina ögon. Först fick jag sova ut så länge jag ville efter att faktiskt fått chansen att nästan sova i mattes säng. På eftermiddagen var det tydligen dags för fenomenet socialträning igen.

Den här gången jobbade alla andra polarna med att dra saker efter sig. De var mycket koncentrerade och duktiga. Själv behövde jag inte dra något utan fick följa med och promenera bakom och bredvid. Jag var som vanligt superglad så fort jag såg polarna. Dagens gäng bestod av Zita & Erik, Puma, Best, Fjant & Olga (som jag gillar skarpt) med Daniel, Rambo med sin husse och matte, den andra Puma & Ella. Idag var ytterligare en ny brutta med. Jag gillar henne, speciellt då hon heter Chiquita som bananerna (det vet ju alla att bananer smakar sött). Hon var hur snygg som helst även om jag tror att jag börjar falla för en särskild tjej som heter Puma och har en matte vid namn Ella. Min girlfriend Bonnie med sin egen tant Camilla var också på plats. Hon var för dagen supersexig då hon hade nån slags läcker outfit på sig. Den var leopardmönstrad och knallrosa. Alla hade liknande outfits men Bonnies var sexigast, helt klart.

Jag fick gå med Olga ett tag och hon var ganska sträng med mig. Sist av alla fick jag gå, jag fick inte dra i kopplet eller socialisera mig med de andra. Lika bra det då de verkade fokuserade på sitt jobb. Man kan nog kalla mig praktikant idag. För mig var det nog komplicerat att bara kunna gå lugnt bakom och bredvid när alla polarna var med. Speciellt som de hade fina outfits plus skitspännande saker som de drog omkring med. Så fort jag inte drog så berömde Olga mig.

Nu har jag så smått börjat ana att det är det hela socialträningsgrejen går ut på- att vara lugn och sansad, ha koll på tanten samtidigt som vännerna är runt omkring mig. Jag gick ett extra varv med polarna så tanten fick gå med mig. Då var jag mycket lugnare och tanten var glad. Sedan fick vi sitta och slappa och jag fick godis när jag tog kontakt med tanten. Jag slappade riktigt bra och kunde till och med ligga en stund. Det var egentligen bara de gånger som sexy-Bonnie var nära som det sprudlade i kroppen totalt. Hon försökte återigen jucka loss på mitt vackra aristokratiska huvud. Hon är verkligen het på gröten och verkar gilla hårda tag. I like it!

Jag fick också vara med inne i klubbstugan när Bonnie låg på bordet och gjorde nån slags stretching. Tanten påstår att det är svårt att ha mig i möblerade rum så vi tränar på det.

Eftersom jag kunde slappna av så bra idag så lät tanten mig på hälsa fint på Puma som jag kastat trånande blickar efter. Så nyckeln borde vara: slappna av, se på tanten och sen får man hälsa i lugn och ro.

När vi kom hem fick jag ett ben som var supergott. Tanten påstod att det luktade illa och gick runt och grimaserade. Hon snackar strunt, det luktade lika ljuvligt som det smakade.

På kvällspromenaden blev vi förföljda av en underlig typ. Han smög ljudlöst bakom oss. När vi vände oss om så stod han där i mörkret och stirrade medan han sköt rygg. Han var liten och stålgrå med lysande ögon och fluffig päls. Jag tyckte han var hur festlig som helst och ville så gärna leka med honom, men tanten passade på att öva lugn och ro genom att vi skulle vara passiva. Det gick faktiskt över förväntan. När vi fortsatte vidare hemåt så var den suspekta typen bakom oss igen. En underlig stalker det där, ville tydligen inte komma riktigt nära offret för förföljelsen för när jag väl tog chansen att sniffa mot honom så fräste han och skuttade till mot mig med klorna i hösta hugg. För att vara säker på att jag inte missuppfattat det så försökte jag hälsa en gång till. Samma resultat förutom att han faktiskt lyckades riva mig på snoken. Likabra att han håller sig på en noslängds avstånd hädanefter tycker jag.  

Lev fullt ut vänner!Jag fotad av Olga

Jag fotad av Olga

Chiquita fotad av Olga

Bonnie fotad av Olga

Bonnie fotad av Olga. Notera den sexiga outfitten!!

Best fotad av Olga

Puma fotad av Olga

Zita fotad av Olga

Zita i sexig outfit fotad av Olga

Lilla Rambo fotad av Olga

Puma som jag är lite förälskad i fotad av Olga

Chiquita

Zita

HÅNGEL- känsliga varnas...


Läskiga typer lurar i mörkret

Äsch det var ju bara Zita och Fjant som busade


Nyvaken

Alltså, tanten är ju knäpp. Jag är precis som hon själv rätt morrontrött. När jag håller på busar och stör hennes skönhetssömn tycker hon det är jobbigt. Kan man då tro att hon låter mig sova länge idag? Nej, hon terroriserar mig genom fotografering. Jag har ju inte ens hunnit vakna till liv...

Lev fullt ut vänner!Ny leksak

Idag har jag äntligen fått vara ifred hemma några timmar. När jag sov som bäst kom tanten hem och hämtade mig. Vi tog en kort tur med bilen ut till huset. Inget märkvärdigt förutom att jag kräktes i bilburen när jag väntade på tanten som käkade en burgare på Statoil på hemvägen. Det var grymt olyckligt och rätt äckligt att ha kräkits i sin egen säng så jag balanserade trängd längs ena kanten av buren hela vägen hem för att slippa befatta mig med kräkset.

Väl hemma så åkte jag på otyget att duscha. Jag tycker det är skittrist för först och främst måste man stå stilla en bra stund vilket inte är min starkaste sida och sen så känner man sig liksom olycklig och rätt ynklig med vattnet strilande efter kroppen...

Efter man väl har duschat är det dock hur nice som helst. Jag blir torkad och gnuggad med en stor fluffig handduk vilket gör mig vild av lycka så att jag bara måste springa och studsa mellan alla väggar i lägenheten.

Idag fick jag väldans lite kvällsmat eftersom tanten inte ville ge mig full ranson efter att jag kräkts, men hon tröstade mig med en ny superfiffig leksak. Det är en skrikigt rosa gris i nåt slags gummi. Den är hal som en ål och glider undan hela tiden när man försöker bita i den. Dessutom låter den jätteroligt. Känns som en bra pryl.

Nu sover jag sött i min mjuka bädd och drömmer om frukost.

Lev fullt ut vänner!

Socialträning borde väl betyda att man tränar på att vara så social som möjligt med allt och alla?

Jag tror inte tanten fattat saker och ting riktigt rätt... Ikväll har vi varit på något som tanten kallar för socialträning. Det borde ju gå till så att man umgås och leker och pratar med en massa folk och fä, men i tantens värld går det till precis tvärtom.

Det är det mest överjävliga scenario som tänkas kan för ett socialt vidunder som mig. Jag älskar ju alla och vill umgås med dem så mycket det bara går, sen när jag väl har alla förutsättningar för en riktigt trevlig kväll i goda vänners lag så får jag inte ens gå fram och hälsa!! Vad är det för stil? Dumma tanten bannade mig varenda gång jag försökte leka med de andra i gänget.

Dock var det ju kul ändå att få känna så många härliga dofter, bli juckad på av min flickvän Bonnie (som luktar ovanligt gott), få promenera ganska nära en snygg tjej som hette Zita tror jag. Lärde också känna en ny människa som heter Erik. Han gav mig godis och lät mig ligga i hans knä. Han var också lite skum och ville att jag skulle ligga på kommando och dessutom tog han mig på promenad i mörkret. Varför vet jag inte. Tanten var säkert skitorolig för mig. Rätt åt henne som var så taskig när jag ville leka med de andra.

Personligen har jag inte gett upp hoppet om bättre lekupplägg på nästa sk socialträning, trots tantens ivriga påståenden om att så inte blir fallet.

Lev fullt ut vänner!
Vackra men livsfarliga, do not eat!


Jag som liten snorvalp när jag bodde i Karlstad


Matte har lekt med bildredigeringsprogrammet 


En skön slappardag

Idag har jag mest slappat. Det har varit en skön dag. Vi var som vanligt ute i huset idag, fast för ovanlighetens skull två gånger på samma dag. Jag har intagit ryggläge i bilen och sen på plats har jag busat, tuggat märgben och tittat på när andra jobbat. Det är livet när det är som bäst.

Lev fullt ut vänner!


Livet på landet...

Tanten håller mest på fixar i huset på landet. Spännande, jag tror att det är nåt i görningen där ute. Vi spenderar mer och mer tid där. Helt underbart, så fort vi börjar närma oss vårt alldeles egna ställe så brukar jag bli helt till mig. Där ute får jag springa fritt och kan röra mig så snabbt jag vill på de stora ytorna eller bara ligga och slappa med mitt märgben. Dessutom har tantens mamma visat mig att det finns supergoda ätbara små saker i buskarna, jag tror de kallas hallon. De bara finns där helt plötsligt. Jag har dock inte listat ut exakt hur jag får dem att ramla ur buskarna så att jag kan käka dem ännu... Vi har dessutom egna tomater i ett litet glashus. De gillar jag minsann. Tanten brukar låta mig smaka varje morron. :)

Ska ägna resten av veckan åt bus, spring, slappa och lista ut hur hallonen kommer ner.

Lev fullt ut vänner!RSS 2.0