Utställning och vackert väder

Vädret har den sista tiden varit vackert med gnistrande snö och strålande sol. Vissa dagar har jag tyckt att det varit alldeles för kallt för uteliv, men några dagar har jag haft härliga promenader med tanten. Bland annat har vi klättrat upp för en gigantisk backe där det var en massa lustiga människor som åkte på nåt slags långa skenor. Det kallas visst skidor. De kommer susande när man vandrar runt i skogen, helt ljudlöst. De är sjukt intressanta och spännande så jag önskar jag fick springa efter dem. Det får jag inte för tanten, däremot får jag godis om jag tittar på tanten istället för att hoppa och skälla när de susar förbi. En solig dag var vi ute med tantens syster och mina tjejpolare på Luleälvens is på en riktig långprommis. Det var underbart att få springa fritt med brudarna på de öppna vidderna.

I helgen var det utställning för andra gången i grannlandet. Den hölls i en spännande lokal med en slags matta som luktade underbart. Jag var inte alls intresserad av själva uppvisningen denna gång eftersom jag hade fullt upp med att lukta på mattan. Att kissa inomhus var en ny trevlig upplevelse. Tanten verkade dock inte uppskatta det. Jag passade även på att kissa rejält när domaren tittade på mig så hon skulle se att jag är en riktig grabb. Det gick vägen för jag blev bra placerad och fick fin kritik. Domaren gnällde bara lite på en tand, annars tyckte hon att jag skulle fått bli bäst i ras. Nu blev en brud bäst i ras och jag blev bäst i motsatt kön. Skönt, för då slapp vi stanna hela dan och kunde åka hem och ha myskväll. Nu är jag bara ett finskt cert från FIUCH och ett cert från SEUCH, men först måste jag fylla två. Dessutom har jag redan nu 20 rosetter och 10 pokaler!!!!

Mitt resultat och kritik:
Domare: Gertrud hagström, Sverige

Utmärkt typ. Maskulint, välutfyllt huvud. Ena canintanden sitter lite trångt. Bra hals. Utmärkt kropp. Står väl på sina ben. Bra päls och hud. Rör sig väl.
UKL1
UKK1
BHKL1
BIM
CERT


Vi hade med oss två polare på resan, minisarna Elvis och Tilly. De hade ynnesten att få sitta lösa i min bil i baksätet medan jag satt bredvid i min bur. Jag blev lite kär i Tilly, men höll mig ändå lugn. Det var inget gruff mellan mig och Elvis heller så det var en trevlig resa. På hemvägen var Elvis lite pinsam så jag valde att hålla låg profil och låtsas att jag inte kände honom. Han trakasserade tanten genom att upprepade gånger försöka klättra över på förarsidan i framsätet under färden. Han till och med fastnade mellan sätet och dörren så vi fick stanna och plocka loss honom. När han tagit sig lös och befann sig i framsätet såg han till att göra sig så tung han bara kunde så tanterna fick kämpa för att kunna få över honom i baksätet. Kul att få sitta på parkett och se när tanten blir retad.

Jag har fått en ny leksak dessutom som jag tycker sååå mycket om.


Lev fullt ut vänner!


Sluta fota nu!!


Alla Hjärtans Dag!

Dagen började alldeles utmärkt med att jag fick sova ut ordentligt. Sedan låg jag och myste med matte. När hon klev upp passade jag på att ligga och dra mig riktigt länge i sängen. Jag fick en superfrukost när jag vaknat till liv.

Dessutom kom tanten ihåg att uppvakta mig idag!

Alla hjärtans Dag borde vara varje dag.

Lev fullt ut vänner!

Snart alla hjärtans dag

Här var det lägesen tanten uppdaterade. Sedan sist har vi hunnit med att gå en handlerkurs. Det var riktigt kul eftersom det inte var jag som skulle bli bättre utan tanten. Jag tyckte faktiskt att hon behövde en hel del tips och träning. Det ska ju inte bara hänga på mig att visa upp mig i ringen. Hon måste ju ändå hjälpa till lite.

I övrigt har dagarna flytit på i lugnt tempo, till viss del beroende på vädret. Det har till och från varit svinkallt ute. Jag gillar inte att vara ute då, men en stor fördel med kylan är att man då kan ligga inne och mysa istället. Tyvärr har tanten nån idé att så fort det är mindre än -15 grader ute så ska vi "passa på". Det här innebär alltså att dagar som idag, när det var -14,5, så släpades jag mot min vilja ut på en lång promenad i skogen. Jag frös om tassarna och var dessutom tvungen att ha ett täcke på mig. Väldigt irriterande och jag ser ut som en häst i det. Nåja, när jag väl fick springa fritt i skogen tänkte jag inte så mycket på att det var kallt. Vi hade riktigt trevligt.

Snart är det alla hjärtans dag. Jag hoppas verkligen att tanten kommer ihåg det.

Lev fullt ut vänner!

RSS 2.0