Utställningsresultat och massor med bilder

Så var utställningssäsongen över redan. Den gick så fort, just som man kommit igång var det klart. Det har varit ett fåtal utställningar för mig i år men det har gått riktigt bra. Sommarens utställningsresultat och kritiker:

Arctic Circle Dog Show
Domare Nils Molin, Sverige.
Chkl Exc, Chkk1, CK, Bhkl1, BIR
Maskulint, mycket vackert huvud. Väl utfyllt nosparti. Vackra ögon. Korrekta öron. Välformad bröstkorg. Mycket bra frambensvinklar och rörelser, dock något hastrånga. Bra proportioner.  


Midnattsolsutställningen
Domare Branislav Rajic
Chkl Exc, Chkk1, CK, Bhkl1, CACIB, BIR
3 years. Excellent size and balance. Very strong and masculine. Excellent head. Good ears and eyes. Strong front. Very compact feet, excellent body, angulation and tail. Typical temperament. Very sound movement. Nice colour.


Vi var i Piteå på den internationella utställningen i Juli. Domaren Veli-Pekka Kumpumäki gav mig BIR med  CACIB och sedan plockade han ut mig i gruppfinalen bland de 8 bästa. Tanten var stolt och glad må ni tro.

Min kritik:
Mycket snygg hane med utmärkta proportioner. Utmärkt huvud och utmärkt uttryck. Mycket vacker profil, välutfylld i nosparti. Bra underkäke. Utmärkt förbröst, vacker topline. Utmärkt benstomme. Bra bakställ. Rör sig ngt stelt bak, önskas friare steg. Utmärkt temerament. Ngt smal i underkäke.


Helgen därpå var vi i Finland. Det var regntungt men oerhört varmt och fuktigt. Jag ville inte alls springa i värmen utan hålla mig så stilla som möjligt. Domaren var väldigt noggrann och trevlig. Hon hette Cindy Pettersson och gav mig BIM med CACB. BIR gick till en snygg tjej som jag blev lite kär i. Domaren sa att mitt BIM berodde på att jag inte tog ut steget ordentligt när vi skulle springa. Tanten sa att hon hade varit glad om jag sprungit alls och kallade mig tjuren Ferdinand. Hmpf, spring själv i hettan får ni se hur jobbigt det är. 

Min kritik:
Stor, kraftfull hane av utmärkt typ. Välformat huvud. Bra öron, ögon och bett. Fin front. Utmärkt hals och skuldra. Fina tassar. Härlig volym och längd av bröstkorgen. Knävinkel kunde vara kraftigare. Stark, välmusklad bak. Rör sig med bra steg och parallellitet.


Sedan var vi på roadtrip ner till bullespecialen där jag fick showa som specialinbjuden till Trophy Show bland landets två andra snyggaste grabbar. Jag skötte mig exemplariskt trots att det var varmt och luktade supergott överallt så tanten var överlycklig och löjligt stolt. Jag vann inte utan det gjorde en stor vit kille vid namn Costo. Men det var många efteråt som kom fram och sa att de tyckte att jag var fin, att de hejat på mig och trott jag skulle vinna. Sånt värmer en trefärgad liten killes matte må ni tro.

Dagen efter var det Open Show. Jag var i den svåraste klassen bland grabbarna, 2-4 år. De flesta andra var väldigt stora, vi snackar 5-10 kg mer än mig och de andra från trophyn var i samma klass. Jag kom trea med HP!!!!! Dessutom gick jag vidare och fick tävla i bästa hane, bästa huvud, bästa rörelser och i bästa handler. Vi vann inget mer, men tanten blev utplockad bland de 8 bästa handlerna vilket hon skröt om till alla hon känner sedan. Detta innebär att jag under helgen visades upp i alla klasser så det var en tuff helg. Jag pallade trycket och visade mig fint varje gång, hela helgen. Det väl värt den långa resan, för nu har jag fått synas i bästa form.

Min kritik av domaren Darren Blakeley:
Tricolour male. 3,5 years old. Nice and square dog. Very good head. Gentle profile with enough fill. Good mouth and expression. Lovely forechest. Nice, straight front. Very good topline. Strong quarters which he used well. Showed and handled well in good condition.  


Lev fullt ut vänner!
Piteå Internationellla


BIR tiken Tornio InternationalTrophy Winner mini, lilla söta "Titta"


Laddar inför Trophy Show


Väntar på min tur i bedömningen på Trophy ShowShowar på Trophy ShowJakob på Tropy ShowCosto Trophy Show Winner


Costo


Sammi


Ivan


Fotosession med Anne efter Trophy Show


Brorsans son Gramse


På Open Show


Smitit upp i hotellsängen efter allt showande


RSS 2.0