Mera vinter!

Ännu har snön inte smält bort. Jag tycker fortfarande den är fascinerande och märklig, men jag gillar den.

Lev fullt ut vänner!


Smyyyyger mig på tantens mamma


Vad är det för nåt vitt kallt och konstigt överallt?

Igår när jag klev utanför dörren såg jag direkt att det var nåt som inte stod helt rätt till i omgivningarna. Allt var vitt. Precis som om nån tagit mjöl och hällt ut och sedan dreglat vatten över det hela. Det var liksom vitt, kallt, kladdigt och blött på en och samma gång. Hur i allsindar skulle man nu kunna promenera och framförallt göra sina behov? Jag föredrar ju högt härligt gräs att gömma mig i när jag uträttar mina stordåd...

Nåja, jag gick en ytterst kort promenix där jag strök omkring längs de staket jag kunde hitta. Det var enda stället där gräset var något sånär ok. sen ville jag bara in igen.

Senare åkte vi ut på landet. Där var det vita lagret ännu tjockare, men inte lika blött och kladdigt utan mer fast. Faktiskt så var det riktigt härligt att gå på. Jag blev så glad över denna nya sensation under mina tassar att jag var tvungen springa flera varv i maxfart runt huset. Sen tacklade jag nästan omkull tantens snälla pappa i min iver att få fram min fotboll så jag kunde leka med den i det vita.

Idag var det favorit i repris för vi var på landet så jag fick busa loss i det vita som tydligen kallas snö. Det är det här tanten menat med att vintern kommer har jag fått förklarat för mig. Bådar gott inför framtiden tycker jag!

Lev fullt ut vänner!
Så har vi varit på show igen

Jag och tanten har varit på en liten turné igen. Denna gång bodde vi på hotell i Sundsvall. Dagen efter hotellvistelsen deltog vi med liv och lust på nån slags show. Denna ägde rum i en gigantisk kupolformad byggnad. Därinne fanns det en massa hundar och tvåbeningar, säkert närmare ett par tusen hundar! Det fanns också de som liknade mig. De flesta var vita, men jag la särskilt märke till en mycket söt mörk liten skönhet. Jag fick till och med hälsa på henne innan dagen var slut. Hon luktade så gott och var så snygg att jag blev alldeles till mig i brallan. Jag hörde tanten kalla henne för Zoya. Åh, jag drömmer om henne...

Jag såg till att visa upp mig extra snyggt eftersom jag ju visste att det fanns fina brudar av min sort som såg mig. Tydligen gick det bra, för tanten var jätteglad och vi fick rosetter. Tyvärr var inte rosetterna till förtäring, men jag passade på att smaka på mitt snygga vita koppel som jag absolut inte får bita på och som bara används vid show. Lite skoj ska man väl få ha ändå?

Mina resultat och kritik:
Ukl 1
Ukk1
Bhkl 1
Cert
CACIB
BIR

Härligt helhetsintryck med god könsprägel. Korrekt huvud utan urgröpningar. Väl, djupt liggande ögon med bra format. Inte i bästa päls (va?!, jag har ju skitfin päls...). God rygglinje. Rör sig väl om än något brett bak. Trevligt temprament.

Lev fullt ut vänner!


Mörka, vackra Zoya


Hösten är en vacker tid

Det gällde tydligen att passa på att mysa loss i gräset och bland löven enligt tanten. Inte vet jag varför, men hon jiddrar nåt om "vinter". Vad är det? Jag älskar ju att åla i gräset... 

Tanten gillar att fota, speciellt på hösten och på nära håll så jag har gått med på att låta henne lägga in lite naturbilder också på min blogg.

Lev fullt ut vänner!RSS 2.0